Sur’da bulunan cenaze için başvuru yapıldı

Kazı sırasında Sur'da bulunan cenazenin Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin ediliyor. Arslan Ailesi başsavcılığa başvuru yaptı.

Amed'in 2015-2016 yılları arasında çatışmalara sahne olan Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi’nde 5 yıldır devam eden kazı çalışmaları sırasında 7 Şubat günü rastlanan ve o dönem burada hayatını kaybeden Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin edilen cenaze için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruldu.

Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasında bulunan alanda devam eden kazı sırasında bulunan cenaze, Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı.

Yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler verilen Hakan Arslan’ın ailesi, 5 yıldır girişimlerde bulunsa da çocuklarının cenazesine ulaşamamıştı.

DNA İLE NETLEŞECEK

Sur’da bulunan cenazenin oğluna ait olabileceği ihtimali üzerine Baba Ali Rıza Arslan, avukatı aracılığı ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı dilekçeyle başvuru yaptı. Başsavcılık, Baba Arslan’a kimlik tespiti için yeniden DNA testi vermesine gerek olmadığını, 2016 yılında alınan örneğin halen geçerli olduğunu bildirdi.

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi’ne de başvuran Baba Ali Rıza Arslan, cenazenin oğluna ait olup olmadığının netleşmesi için DNA sonuçlarının çıkmasını bekliyor.