Suruç Davası: El Aggal neden dosyada yok?

Suruç Katliamı Davası'nın duruşmasında konuşan Av. Serdıl İzol, "bomba temincisi” Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın isminin neden dosyada yer almadığını sordu.

Suruç Katliamı'na ilişkin açılan davanın 18. duruşması, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya ailelerin avukatı Serdıl İzol ile Urfa Barosu'na bağlı avukatlar katıldı.

 Dava dosyasının tek tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Urfa'daki T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Öte yandan duruşma dosyasına bakan mahkeme heyetinin bir kez daha değiştirimesi dikkat çekti.

MAHKEMEYE TEPKİ

Av. Serdıl İzol, dosya kapsamının geniş olduğuna vurgu yaparak, dava dosyasında var olan eksikliklere değindi. Her duruşmada taleplerinin mahkeme heyeti tarafından reddedilmesine tepki gösteren İzol, şöyle dedi:
"Bakın Ankara Gar Katliamı davasına eklenen belgelerle bu dosyaya eklenen belgeler arasında çelişkiler var. Önceki duruşmada gar katliamı davasına eklenen tape kayıtlarında yer alan İlhami Bali ile Deniz Büyükçelebi'nin bu dosyaya eklenmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz daha önce reddedilmişti. Yine İlhami Bali ile Deniz Büyükçelebi'nin yakalanmasına ilişkin MİT'in bir girişiminin olup olmadığını, İçişleri Bakanlığı'nın bu iki şahıs hakkında iade talebine yönelik bir çalışması olup olmadığının sorulmasını talep ediyoruz."

'NEDEN DOSYAYA EKLENMEDİ?'

İzol, İçişleri Bakanlığı'nın patlayıcı temin eden Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın 12 Ocak'ta yakalandığına ilişkin açıklamasına dair ise Aggal'ın şimdiye kadar neden dosyaya eklenmediğini sordu.

Mahkeme heyeti, ailelerin avukatlarının, İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi'nin tape kayıtlarının bir örneğinin istenmesine, yine 2 şahıs hakkında yakalamalarına dair MİT ve İçişleri Bakanlığı'nın bir çalışmasının olup olmadığının sorulmasına, Azzo Halaf Süleyman El Aggal adlı şahsın ifade ve sorgu zaptının dosyaya eklenmesine dair taleplerini kabul etti.

 Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.